Efterlängtan till skolan!

På Engelskan i måndags så började vi med ett brev till Anna i U.S.A. om oss själva på engelska. Hon hade skickat ett brev till oss i fyran och vi skulle besvara på hennes frågor.

På svenskan i måndags pratade vi om adjektiv, substantiv och verb och vad det betyder. Adjektiv är beskrivningar på saker/ människor, Substantiv är saker som man kan sätta en, ett eller flera framför men det kan också vara namn på djur, ställen och människor.

På tisdagen hade vi bild. På bilden så gjorde vi bokmärken och vi gjorde ”ballonger” där det står när vi fyller år och vad vi heter.

på SO:n i tisdags då kollade vi på en serie som heter Geogafenstestamente som handlar om en Sverigeresa. och sen satt vi två och två och fick ett häfte och en kartbok om Sverige och då på häftet var det en bild på hela Sverige och utmärkningar över hela Sverige men det stod ingenting på utmärkningarna och i vänstra hörnet på pappret var det en lista på ställen i Sverige.

På matten i onsdags gick vi in på en hemsida som heter gleerupsportal.se och jobbade. vi har börjat med digitala läromedel och vi har inga matteböcker eller några andra jobböcker.

I torsdags hade vi slöjd, och då fick vi ha träslöjd och syslöjd med treorna.

I fredags så hade vi gymnastik på morgonen och vi lekte tunnelpjet ,gissar kon-lek och akta dig för bollen leken.

G.O.T.D som är en förkortning på grej off the day som är att dagen före så får vi en ledtråd om en sak som vi ska prata om under tjugo minuter. Vi har grejat om glass, Eiffeltornet, Amazonas regnskog, Malala, Kräfta, Jackfruit och Trompe L’oeil

Texten är gjord av Embla Beirup Wahlström och Madicken Hansson 🙂 🙂 🙂 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *