Ettornas vecka.

I veckan som gått har vi skrivit i våra loggböcker, läst i par och påbörjat ett Jag är jag-tema. Vi har även mätt och dokumenterat våra hemliga fröns tillväxt, byggt stapeldiagram med lego, räknat gemensamt till 100 på 4 minuter och 44 sekunder och slutligen har vi jobbat med taluppdelning på olika sätt.

image

Förra veckan startade också vårt djur-tema. Barnen har själva fått skriva varsin post-it lapp med frågor de vill ha svar på. Nedan ser ni samtliga frågor:image

Många av frågorna handlade om djur på vintern, särskilt ville barnen veta vart djuren får mat ifrån. En eftermiddag gick vi därför ut på skolgården och dukade ett ”festbord” åt djuren, där vi samlade allt djur kan tänkas äta och pratade om vad som finns att äta på vintern.image

Morgonen därpå var det dags att fundera på vilka djur som äter vad. Barnen fick jobba i par och hitta mat till sitt utvalda djur från ”festbordet”.

image image

Sedan ritade och skrev varje par också hur de trodde att sitt djur överlevde vintern. Varje par fick sedan berätta om sitt djur. Slutligen kom Jenny på besök på eftermiddagen, och med sig hade hon horn och skelettdelar från olika djur som hon visade upp. Ett mycket uppskattat besök 🙂 Kommande vecka fortsätter vi att jobba med djur – barnen ska få sortera olika djur och även placera dem i näringskedjor.

image