Infobrev vecka 38-40

Hej!

29/9 och 30/9 är det A-dagar. Det innebär att vi lärare har fortbildning och eleverna är lediga.

3/10 kommer fotografen igen och tar individuella foton på eleverna.

Under vecka 38-40 kommer det mobila skolteamet att finnas på Lövestad skola. De är här för att observera lärare och elever för att se vad som fungerar bra och mindre bra under skoldagen.

Vi har fått signaler från både elever och föräldrar att rutinerna kring idrottslektionerna inte alltid fungerar. Vi vill uppmana er föräldrar att prata med barnen om detta hemma. De rutiner vi pratar om är följande:

  • På idrottslektionerna byter eleverna om till idrottskläder.
  • Idrotten är ett ämne där eleverna deltar och gör sitt bästa.
  • Efter idrottslektionen duschar eleverna gemensamt, tjejer för sig och killar för sig.

4:or

Vi har varit i Åsarna och samlat intryck och upplevelser till vårt fortsatta projekt med konstpedagog Jasmine Cederholm. En del fotograferade och en del gjorde ljudinspelningar.

Förra veckan började vi att intensivträna multiplikationstabellerna. Vi tränar och gör test på tid varje dag och kan då se om vi blir bättre.

Läxorna har kommit igång och det är engelska (oftast glosor och text) till måndagar och läsläxa till tisdagar.  I so har vi lämnat området Jorden formar och formas och kommer att börja jobba med Jordens naturresurser.

5:or

Vår dag vid Snogeholm blev toppen. Glada barn och härligt väder. Eleverna var mycket engagerade i fotograferandet och temat var att fånga ett mönster. Vi kommer att vara med i en fototävling och vinsten är 5000 kr som går till  den vinnande klassen.  Den 3/10 kommer vi att åka på en föreställning inne i Sjöbo. Den heter “Typ tjej typ kille typ”. Vi jobbar med multiplikationstabellen. Det gör eleverna genom att intensivträna sig själva, under fem veckor. Nu kommer det att vara bad varje onsdag fram till lovet v 44. Det har varit en del eleverna som glömt badkäderna hemma. Påminn gärna om, att packa ner kläderna. I so har vi lämnat området Jorden formar och formas och kommer att börja jobba med Jordens naturresurser.

6:or

Eleverna i årskurs sex har fått i uppgift att planera en gemensamhetsdag för hela skolan fredagen den 28 oktober. Planeringen kommer att ske i skolan men föräldrar får gärna stötta och komma med goda ideér under processen, prata med era barn! I so har vi lämnat området Jorden formar och formas och kommer att börja jobba med Jordens naturresurser.

Hälsningar Åsa, Linda, Petra och Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *