Läsläxa 1-2

Äntligen ska vi börja med läsläxa igen! Barnen har fått med sin en bok och en läsorm hem. Tanken med ormen är att visualisera och tydliggöra för barnen hur mycket de läser. Föräldern gör sin signatur i rutan, därefter färglägger eleven en ruta varje gång man har läst en kvart. Denna ormen ska med till skolan varje måndag då vi lyssnar av läsläxorna och byter böcker för de som behöver. När man har fyllt hela ormen har man läst 14 timmar, då kommer man att få välja en belöning från vår belöningslåda. Här har jag gjort ett exempel på hur en påbörjad läsorm kan se ut.

Givetvis önskar jag ju att barnen läser 15 minuter dagligen. Minst 3 rutor ska vara ifyllda efter en vecka. Första läsläxan blir tisdag 29/3 vecka 13, eftersom att måndagen 28/3 är annandag påsk.

2 reaktion på “Läsläxa 1-2