Nu har vi gått en vecka i skolan.

Sen skolstarten har vi jobbat mycket med att få i hopa gruppen. Vi har pratat om hur vi ska va till varandra och hur vi ska ha det i klassrummet. Efter många bra diskussioner kom barnen fram till dessa regler:  man ska lyssna på den som pratar, behandla varandra med respekt, när man jobbar enskilt ska man fokusera på sin egna uppgift , inget springande i klassrummet och att man räcker upp handen när man vill säga något.

Vi startar morgonen med att ställa upp ute i korridoren vid sin krok, detta för att eleverna ska veta vart de ska stå och för att  minska konflikter. Fixarna går igenom dagen och sen kör vi igång med lektioner. Svenska och mattelektionerna handlar mycket om att vi lärare ska få koll på vad eleverna har för kunskaper med sig. Temat som vi startat handlar om rymden och hur det hela startade med ”Big bang”.

Torsdagens sista pass tog vi tillfället att träna på hur man ska gå och uppföra sig i enskilt led eller två och två led. Detta gör vi för att många har svårt att låta bli kompisen framför eller bakom.

Glöm inte att det är ute gymnastik på måndag.

Ett litet axplock från första skolveckan.

Hälsningar åk 1

En reaktion på “Nu har vi gått en vecka i skolan.

1. Hej.
    Trevligt att läsa om era dagar i klass 1.
    Jag undrar bara varför skolan gått ut med att det är utegympa på måndagar men barnen ändå varit i gympasalen idag? Lite lättare att packa gympapåsen när man vet om det ska vara ute eller inne. Mvh Kristina