Nytt mysterium i klassrummet.

Vem har försökt ta vårt R?????

Nu har det hänt igen ett nytt mysterium i klassrummet. Någon har i torsdags varit inne i klassrummet och försökt stjäla R i alfabetet. Eleverna började genast att diskutera och resonera om vem som kan ha försökt att ta vårt R. Rikard vaktmästaren blev genast en av de misstänkta. Fråga gärna era barn om varför han blev misstänkt. Vi delade även upp klassen i två lag sen fick man leta T och V från tidningar, oj vad många vi hitta. Vinst till alla i form av några godisbilar.

Vi jobbar fortfarande med rymden och denna veckan så har vi tittat på en film om månen och våra övriga planeter. Det blev en faktatext om månen som vi skrev tillsammans. Vi kom in på vem, den förste människan var som landade på månen och att den första raket som sköts upp var bemannad av hunden Laika.

I matte så har vi arbetat med talkamratena och börjat med att titta på tvillingarna. Vi har även sett ett avsnitt av mattematiklandet.

Eng tränar vi på kroppsdelarna.

På bilden fortsatte vi att experimentera med basfärgerna.

Fredagen avslutade vi med att bli fotograferade.

måndag: Idrott

tisdag:

onsdag. Läsläxa blå grupp

torsdag: Eftersom vi är på Ip hela dagen på fredag så har rosa gruppen sin läsläxa denna dag.

fredag: Idrottsdag på Ip.

Ha en skön helg!

Hälsningar åk 1