Veckan innan sportlovet

Tiden går fort och nu stundar en veckas ledighet.

Denna veckan har vi fortsatt med våra världsdelar och det kommer vi även att fortsätta med efter lovet.

I svenskan har eleverna påbörjat sina berättelser om hur två monster blir kompisar.

På matten så har vi gjort en massa olika undersökningar i klassen och utanför så som vilka husdjur, färger, syskon,bilmärken osv. Först började eleverna med en frekvenstabell och sedan blev det ritat ett diagram ut efter frekvenstabellen. Prata gärna med barnen och be dem förklara vad en frekvenstabell och diagram är.

Vi har också hunnit med att prata lite om lägesorden: på, under, höger vänster,bredvid, under osv. Roligt tyckte eleverna när de fick stå på bänken, sitta under bänken m.m.Efter lovet fortsätter vi med lägesorden

En del vinter-os har vi lyckats titta på och det har varit uppskattat.

Fredagen avslutades med vårt egna Färs-OS och eftermiddagen blev det en filmstund.

Ha ett härligt lov.