Veckans jobb i klassrummet.

Förra veckan så upptäckte eleverna att bokstaven v hade försvunnet. Det gissades hejvilt på olika v- ord så som vante, vinter, vindkraft, vagn. Tillslut så kom eleverna fram till att det måste vara tomten som tagit bokstaven. Morgonen efter så var t borta. Då kom vi på att vi ska skriva brev till tomten och höra om han har v och t.

Denna veckan har vi kommit igång med läsläxor och jag har valt att dela in klassen i två grupper blå och rosa. Blå gruppen har läxa till onsdagar och den rosa gruppen har sin till fredagar. Eleverna ska veta själv vilken grupp de tillhör. De har också fått ett läskort med sig där man fyller i när man läst och hur det gått.

I matten så jobbar vi just nu med talkamrater.

På engelskan så arbetar eleverna med de olika kroppsdelarna samt att vi har lärt oss att berätta vad vi heter. Mycket fokus på att prata.

I temat så har vi testat på att  röra oss så som jorden rör sig runt solen och hur månen roterar kring jorden. Det var inte helt lätt uppgift men eleverna kämpade på. Vi har även skrivet en gemensam faktatext om solen.

Detta händer vecka 37

måndag : Idrott

onsdag: Läsläxa blå grupp

fredag: Läsläxa rosa grupp

Trevlig helg önskar vi i åk 1.

Vart är t och v?