Veckorna går för fort.

Tomtenissens snällkalender

Det var ett tag sedan det blev något här på bloggen men den flitiga lampan har lyst i klassrummet.

Vi har en kalender som kallas för Tomtenissens snällkalender. Eleverna får olika uppdrag och jag hoppas att många märkte av att de fick lite extra hjälp hemma häromdagen. I dag skulle man vara med någon som man inte bruka vara med på den första rasten.

Högläsningsboken vi har just nu är en kalenderbok som heter ”Jag, morfar och Nisse Nys” fråga gärna om den.

Vi fortsätter med våra fåglar i ett program som heter Bok Creater. Här skapar eleverna sin egna fågelbok.Vi tittar på någon film som handlar om fågeln och diskuterat, sedan får de en liten faktatext att skriva av. Viktigt är att titta så att man skriver rätt. Här tränar vi stor bokstav, punkt och hur en mening är uppbyggd.

Vi provar på ett nytt arbetssätt i matematiken där eleverna har blivit uppdelade i tre olika grupper. Två av grupperna jobbar med uppgifter som de ska klara själv medans den tredje gruppen är med Madde och arbetar. Så arbetar vi under tre matematikpass så att alla får vara på de olika stationerna.

Denna veckan så har vi en elev som är på semester och denne följer vi med hjälp av Google dokument. Eleven skriver till oss och vi skriver tillbaka. Mycket uppskattat av oss alla.

Vi har även testat på att kolla av läsläxan på ett annat vis än vanligt. Eleverna har fått läst för varandra och vi pedagoger har gått runt och lyssnat.

måndag: idrott

tisdag: teknik stationer