Vi sorterar o dokumenterar

Vi sorterar nallar o dinosaurier tillsammans med en kompis! Vi försöker att komma på mer än ett sätt att sortera dem! Vi sorterar i färg, storlek och form! När vi sorterat färdigt så tränar vi på att dokumentera vad vi gjort och vad vi kommit fram till! Två och två hjälps vi åt att komma på hur vi kan göra! Nästa dag ”redovisar” barnen för varandra hur de gjort och tänkt!

Dagen efter sorterade jag dinosaurierna på olika sätt och barnen skulle försöka se hur jag sorterat! Det var inte alltid så lätt. Men vi lärde oss att man kan sortera på många olika sätt. Lång hals – kort hals, fyra ben – två ben, flyga – gå osv.

När vi lärt/tränat oss det så sorterade jag barnen och de fick klura ut hur jag tänkt. Randiga tröjor – inte randiga, strumpor – inte strumpor, mörkt hår – ljust hår osv. Några barn hann också testa att sortera kompisarna!